Beugelen

Wanneer u de beugelbaan van de Dommelstroom betreedt zou de nostalgie door uw bloed moeten stromen. Beugelen is een authentiek balspel dat teruggaat tot in de middeleeuwen. Een heerlijk spel voor een gezellige avond uit. Inzet van het beugelen is door de stalen beugel lepelen van de 4 kilo zware bollen. Het spel drijft echter op een goed samenspel tussen de medespelers en op het saboteren van de scoringskansen van de tegenstanders. Een uniek teamspel dat garant staat voor verhitte momenten. De kunststof beugelbaan van de Dommelstroom is binnen aangelegd en dus geschikt voor alle seizoenen.

U huurt de beugelbaan al vanaf € 75,– voor een middag of een avond.

 

Beugelen, het spel

U speelt het beugelspel in 2 teams van ieder 2 personen. Elk team speelt met twee gekleurde ballen van ongeveer 4 kg.

Doel
De bol moet met een bat over de vloer, voorlangs door de beugel gespeeld worden.
U mag met de eigen speelbal ook de bol van de tegenstander wegstoten. Echte beugelaars scoren niet alleen zelf, maar proberen ook scoringskansen van de tegenstander om zeep te helpen.

Een bol door de beugel levert 2 punten op. Wordt een bol van achter door de beugel gespeeld, dan worden er 2 punten in mindering gebracht bij het team dat met die kleur speelt. Het team dat het eerst 6 of 8 punten haalt heeft gewonnen.

Bourgondische Barbecue

Van een goed beugelspel kan een mens gezonde honger krijgen. U hoeft dan maar aan te schuiven bij onze geheel verzorgde Bourgondische barbecue. U maakt uw keuze uit een rijk assortiment vlees en vis, dat naast de baan voor u gebarbecued wordt. Natuurlijk wordt alles geserveerd met verschillende soorten verse groenten en (zelfgemaakte) salades en sauzen. En na afloop zakt u voldaan in uw stoel.

  • Nieuws / Agenda
  • -
  • Belangrijkste spelregel zijn

    Heeft U klachten? Blijf dan thuis, zo blijft het veilig voor iedereen.